Mit is eszem?

FEKETEKÖMÉNYMAG

A feketekömény (amelyet fekete mag vagy Nigella Sativa néven is ismernek) több mint 2500 évre visszanyúló történelemmel rendelkezik, ezért az emberi fogyasztás szempontjából az egyik legbiztonságosabb növény. Még Tutanhamon fáraó sírjában is találtak belőle. Az 1960-as évek óta több mint 650 minősített tanulmány számolt be a feketeköménymag jótékony hatásairól. A feketeköménymag adaptogén - vagyis képes megnövelni az emberi szervezet ellenálló képességét.

Több száz tanulmány készült a feketeköményről, melyek kimutatták, hogy a magokból származó összetevők segítenek az egészségügyi gondokkal szembeni harcban. A feketekömény magjában több mint 100 összetevő található. A feketeköménymag a fő aktív hatóanyagának tartott kristályos nigellone mellett a következőket is tartalmazza: thymoquinone, béta szitoszterin, mirisztinsav, palmitinsav, sztearinsav, olajsav, linolsav, linolénsav, arachidonsav, fehérje, B1 vitamin, B2 vitamin, B3 vitamin, folsav, kálcium, vas, réz, cink és foszfor.

FEKETEMÁLNAMAG

A feketemálna magja olyan növényi tápanyagokat tartalmaz, mint például az ellagitánok és az antociánok - erőteljes antioxidánsok, melyek hozzájárulnak a szervezetünk optimális működéséhez és az általános jó egészség támogatásához. A málnafélék a legmagasabb antioxidáns tartalommal bíró gyümölcsök és zöldségek top 10-es listáján találhatóak.

Az antioxidánsok lokalizálják és semlegesítik a szabadgyököknek nevezett sejtkárosító anyagokat. Szabadgyökök természetes módon is előfordulnak a szervezetben, de megjelennek a környezeti toxinok hatására is.

Annak ellenére, hogy az ellagitánok a legtöbb bogyös gyümölcsben megtalálhatóak, a málnafélék tartalmazzák ezeket a leghatásosabb formában.

A feketemálna magja igen gazdag többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavforrás. A kutatások azt mutatták, hogy a feketemálna mag olaj támogatja az egészséges szervezet működését.

CHARDONNAY SZŐLŐMAG

A Chardonnay szőlő magja nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, mint a resveratol és az egyedülálló oligomer proantocián komplexek (OPC-k). Ezek legerősebb formája a szőlőmagban található, amely 95% OPC tartalommal bír, vagyis többel, mint bármely más antioxidáns kivonat.

A proantociánok bizonyítottan különleges jelentőséggel bírnak a mentális egészség és az agyműködés terén, mivel szabadgyök-semlegesítő és kollagén-védelmező hatásuk van.

A proantociánok bizonyítottan hatásosak a hidroxilgyök - az összes szabadgyök közül a legkárosabb -, valamint a lipid peroxidok semlegesítésében. A proantociánokról ezen felül kimutatták, hogy jelentősen késleltetik a lipid peroxidációt és segíthetik a természetes vas felszívódását. A Chardonnay szőlő magja komoly gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, egyben hozzájárul a testsúly optimalizálásához és bőrfeszesítő hatású.

D-RIBÓZ

A D-RIBÓZ egy öt szénatomot tartalmazó cukorvegyület, amely a szervezetünk minden sejtjében megtalálható, és az oxigénnel, valamint ATP-vel (adenozin trifoszfát) kapcsolódva biztosít energiát minden sejtünk számára. A ribóz jelen van az RNS-ben (ribonuklein sav) is, amely az élő szervezetek fő információhordozója. Az oxidációs steresszt a szabadgyökök sejtkárosító hatásával mérik. Szerencsére a szervezetünk naponta megbírkózik ezzel a gonddal.

Ha azonban az edzés, a mindennapos stressz, a túlzott dohányzás, a túlzott telítettzsírsav-bevitel, a túlterhelt immunrendszer, az előre haladott kor stb. következtében a szervezetünk rendkívüli növekedést tapasztal a szabadgyökök számában, akkor kimerül, így pedig kevésbé hatékonyan állít elő D-ribózt, hogy pótolja a sejtszintű energizálást. Ezért van szükség a D-ribóz pótlására a sejtek energiarendszerének regenerálása érdekében.

Soul, Core
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el